Jeg vender lige tilbage til ComputerWorld fra d. 13. februar 2009. Der er simpelthen så meget guf i den.
En kendt person fra Google udtaler på side 2, at "Google rangerer ikke søgeresultaterne efter, hvem der betaler eller søgeoptimerer mest."
Bullshit siger jeg bare.
Han må mene de sponsorerede links, også kaldet Google Adwords. For her er det nemlig rigtigt. Men DET fortæller de jo ikke menigmand. Tværtimod, så fortæller de jo ikke noget om effekten af CTR og Google Quality Score i deres marketingmateriale. F.eks. i det indstik der var i Børsen tilbage i oktober. Google Adwords bliver nemlig ikke (kun) rangeret efter hvem der betaler mest. Det kræver kvalitet efter Google's specifikationer, som de ikke oplyser åbentlyst omkring. Derfor kan det ofte betale sig at outsource optimering og administration af Google Adwords kampagner. Men det er ikke i Google's interesse. De tjener jo flere penge i at du gør det selv..selv.
Nå tilbage til at man ikke rangerer efter hvem der søgeoptimerer mest.
Hvis man netop IKKE udfører søgemaskineoptimering efter de mest basale gode tommelfingerregler, har man absolut INGEN chance for at rangere (ranke) på Google. Med mindre man da findes i en niche, hvor der absolut heller ikke er nogensomhelst konkurrence.
Lad mig give et par eksempler på, hvad der trigger Google's rangering (ranking):
Hjemmesidens / domænets alder
Selv om du har fundet Danmarks bedste domænenavn, designet Danmarks bedste hjemmeside og har Danmarks bedste indhold / content / tekster, vil du stadig være handikappet i forhold til en hjemmeside som er ældre.
Indgående links
Google opfandt selv begrebet for en hjemmesides kvalitet: Popularitet, som de (primært) måler via antal og værdien af indgående links (backlinks). Men igen (qua ovenstående): hvis du får for mange links ind indenfor for kort tid efter opstart af et nyt site på et nyt domæne, så bliver du sgu straffet. Så selv om du har fundet Danmarks bedste...osv. (se ovenstående), så pas på med ikke at udføre din linkbuilding for hurtigt.
Til gengæld kan du, når du når over en vis alder og bliver voksen, tillade dig næsten en hvilken som helst form for SEO manipulation. OG hvis man nu mener at man har Danmarks bedste hjemmeside indenfor en branche eller niche, hvorfor skulle man så lade være med at udnytte mulighederne for at få den markedsført?
Jeg har netop set mange eksempler på gamle (rigtigt gamle) artikler fra velrenommerede hjemesider, som ranker højt på Google - og som er fuldstændigt outdatede. Artikler fra før år 2000 og hvidkål, som er totalt irrelevante og som netop p.g.a. alder burde være straffet med bandlysning og blacklistning for længe siden, kan ranke på Google indenfor hvad som helst. Når Google nu engang har valgt at sortere ungdommen (nye sites) fra, burde de altså også sende artikler på pension, når de er over 5-8 år.
Samme artikel fra ComputerWorld slutter med "De personer bliver straffet af Google, ligesom man bliver straffet, når man snyder i skat eller i sport".
Jo tak, men hvor går man hen og klager over straffen? Hvem klager man til, selv om man kan bevise at ens artikel eller hjemmeside er mere relevant / opdateret / sand end dem der ligger ovenover. Google har en række automatiske filtre, som giver dig nogle typiske straffe, hvor din hjemmesides position bliver flyttet 50, 100 eller 200 pladser nedad. Uanset hvad du gør, kan du ikke bare få dem ophævet igen. Jo måske, hvis du VED hvad du har gjort forkert og derefter lægger dig med ansigtet mod mekka og beder både til muslimernes gud og Google samt 1000 virtuelle piskeslag. Sig efter mig: Be be, jeg skal aldrig gøre det mere. P.S. Kryds fingrene og bed til samme Gud om, at der snart kommer lidt konkurrence.
Jeg skal dog lige sige, at jeg heller ikke går ind for Jason Calacanis og hans metoder og ideer. Mere om ham en anden dag.
Og lad endelige ikke Google stikke dig blår i øjnene. Ranking på Google er UDELUKKENDE et spørgsmål om penge (hvis man da også indregner tid som penge). Ellers ville "Online Reputation Management" jo også være et omsonst begreb at tale om i ComputerWorld.
fredag den 20. februar 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar