lørdag den 8. august 2009

Waste of money

Jeg beklager at det er så længe siden, at jeg har haft noget at beklage mig over. Men jer har sgu haft så travlt med SEO-opgaver, så det er ikke lige andres sites, som jeg har beskæftiget mig med på det seneste.

Nu er jeg så blevet involveret i en opgave vedr. et site, som skal optimeres til andres produkter - et site som skal ranke på andres søgeord og tjene penge via affiliate markedsføring.

Jeg har så researchet lidt på de webshops, som tilbyder affiliates' deres bannere mod betaling. Affiliate markedsføring er jo en udemærket måde at få sine produkter ud på markedet på - hurtigt og (kan være) effektivt.

Jeg fandt ud af, at nogle af dem ikke havde andre muligheder, da deres Webshops ikke ranker på noget som helst. Hvis man ikke ved hvordan man gør sin butik, bare rimelig synlig på Google, kan det ende med at blive endog meget dyrt at drive en webbutik. Så må man jo betale for Google Adwords og Affiliate markedsføring for ever.

Nogle af dem jeg har kigget på, er endda teknisk hindrede. Forstået på den måde, at den løsning de har fået leveret fra Webbureauet, fra starten lægger hindringer i vejen for ranking i Google. Det "morsomme" er, at mange af disse webshops jo er flot designede, og firmaet som har udført arbejdet bruger da også disse webshops som reference. Desværre ved de bare ikke noget basalt om SEO, hvorfor deres arbejde må siges at være spildt - vel at mærke hvis man vil tjene penge på shoppen.

Et par eksempler:

e-shampoo.dk er udviklet af et dansk webbureau og det er de vældigt stolte af. men e-shampoo formår ikke at ranke som nr. 1, selv om de er de eneste som har "Sebasitan Xtah voks" i title tag'et af alle de få, som tilbyder produktet. Sitet giver kun mulighed for at finde produkter på relativt ukendte brandnavne, og IKKE på kategorier. Sitet vil altså aldrig kunne ranke på f.eks. "hårvoks".

Fra samme leverandør kan du finde referencen Kinapriser.dk, hvis url til hovedsiden ser sådan ud: http://kinapriser.dk/open1/openosc/openosc/index.php
Med følgende title tag: "China-Prize.com Video surveillance, surveillance camera, GSM alarm, GPS tracker, car accessories, alarm, memory card, wi"
Og selv om de har en PR3 for forsiden, er samtlige undersider grå i Google's PR-felt - sandsynligvis fordi der ikke er rigtige links dybere ned i strukturen.

En tredie reference var lukket ned, sandsynligvis p.g.a. manglende omsætning:

En fjerde webshop har karl-smarte url'er, prøv lige denne: http://www.ice-shop.dk/index.php?cPath=57_152 - og alle underside uregistrerede.

En femte er babytex.dk, som formår at undgå at være søgbar på deres eget slogan "sortiment indenfor babytekstil" på trods af at dmoz viser deres optagels som nr. 2 på søgningen.

Nu har jeg for en gangs skyld undladt at nævne webbureauet ved navn, men listet nogle webshops, som har behov for hjælp til søgemaskineoptimering. Hvis de ikke får det, vil jeg være varsom med at købe produkter med 14 dages returret. Det er ikke sikkert at der er nogen af returnere til om 14 dage.

I dt store udland kan det måske lade sig gøre at overleve som Webshop, udelukkende på Google Adwords og Affiliate markedsføring. Men jeg vil tvivle på, at det er muligt i Danmark, med mindre man er MEGET dygtigt til at håndtere adwords markedsføring.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej SEOMekaniker....

Jeg tror du synes denne her er sjov
http://www.amino.dk/forums/t/69239.aspx

:-)

Mekanikeren sagde ...

Ja, den er da morsom.
Og herligt at min ven Rosenstand har tid til at blande sig og give gode råd.