torsdag den 3. juli 2008

Proseo – agt jer for gamle Black Hat teknikker

Det er fint nok at prale med kundereferencer, men man skal passe på med at gøre Google opmærksom på dem, hvis man anvender teknikker som ligger på grænsen af, hvad store G tillader.

Proseo tilbyder f.eks. linkbuilding som service, men hvis du anvender deres service, skal du være opmærksom på at metoderne kan være på grænsen til Black Hat teknik.

Proseo udstiller f.eks.en referencekunde på deres hjemmeside. Men er kunden også klar over, at links til dem selv udnytter teknikker, som de fleste i dag ville holde sig fra. Links fra flere af referencekundens kunder er faktisk stort set usynlige for det menneskelige øje – både hvad angår farver og hvad angår størrelse.

Måske skulle e-handelsfonden overveje at indføre en regel om, at der ikke bør være mere eller mindre skjulte links på en hjemmeside, før de tillader placering af deres logo. Hvis linket IKKE opdages af søgemaskinerne, er der måske tale om konkurrenceforvridning i forhold til Webshops, som holder sig strikt til Google’s regler. Hvis linket til gengæld OPDAGES, vil webshoppen kunne risikere blacklistning for brug af en forældet teknik, som er for let at opdage. Og det er vel dårlig SEO-rådgivning...eller hvad?

PS. Jeg håber ikke I har taget penge for det PR 8 link, da der er sat NOFOLLOW tag på, så det er ikke meget værd.
PS.PS. Gå IKKE i clinch med deMib hvis I vil diskutere SEO. I får bare tæsk med rå lever!.

God sommerseo.

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Den gode seo-mekanikker fik mere ret en han selv trode. Nu har Proseos kunder fået fjernet ders sider fra Google:

http://job.jobselect.dk/job/ = væk fra Google index

http://foto.hpkristensen.dk/foto/ ude af Google

http://design.designdelicatessen.dk/design/

Såddan går det når amatører arbejder :-)

Mekanikeren sagde ...

Hej Anonym
Tak for input.
Det viste sig faktisk at det netop var Proseo, som havde lokket min kunde til disse SEO-sider og som nu er ude af Google.
Heldigvis har de snart et nyt veloptimeret site klar - på et andet hosting center.

Anonym sagde ...

Det sjove ved der proseo.dk er faktisk, at deres referencer grændser til svindel!

På deres forside angiver de jobselect.dk og gummihat.dk som refferencerne. Begge er ejet af de to der står bag proseo.dk

rigtig mange af deres sider på proseo.dk er med tekster der er snuppet fra engelske hjemmesider og køret genem Google translate.

Der må da være lidt for en seomekaniker at kaste sig over der

Anonym sagde ...

Ja, ham Peter Kriegbaum bestiller ikke andet end at lave usynlige links til alle hans sider, det være sig proseo.dk, jobselect eller care2. Jeg håber Google fjerner alle hans sider.

Anonym sagde ...

På forsiden af jobselect.dk som er ejet af Peter Kriegbaum reklamerer han for sin egen blog, Blog2.dk, som månedens firma profil. Nogle måneder tidligere fandt man, at det var Proseo.dk ligeledes ejet af Peter Kriegbaum selv, der var månedens profil på jobselects side.

Når man kigger på hvilke kunder Peter referer til på sin Proseo.dk frimaside, så finder man ud af, at jobselect.dk, Care2.dk, Trianglens Foreningssalg Aps alle er virksomheder ejet af Peter Kriegbaum himself. Sådan en gang svindleri at referere til sig selv som kunde.

Når man kigger Peter i kortene kan man se, at han laver en masse forskellige links til sine sider via forskellige blogs og andet, hvor han udgiver sig for at være andre mennesker. Jeg synes simpelthen den mand er for svinagtig i hans fremgangsmetoder.

Anonym sagde ...

Det sjove ved det fuskerfirma er, at de ikke kan stave. Alligevel fører de sig frem som eksperter i at skrive annoncetekster.

De lyver lodret om deres referencer og heldigvis ser det ud til at de ikke har noget at lave. De er så desparate i deres jagt efter kunder på Amino, at de nærmest er blevet frosset ud.

Kunne I SEO folk ikke få jer en brancheforening så vi andre kunne slippe for sådan nogle gøglere?

Mekanikeren sagde ...

Jeg tror næppe en brancheforening vil hjælpe. Der er simpelthen for mange, som bruger hele deres budget på en flot hjemmeside, som webbureauerne tjener fornuftigt på. Derefter kontakter de en SEO-ekspert og tror de kan få sitet synlig på Google for 1/10 af prisen for hjemmesiden.
Det er dem der går efter de billige løsninger, som bliver snydt. Dem kan vi alligevel ikke overbevise om at SEO tager tid og koster penge. Og desværre er velrenommerede webdesignere ikke meget bedre. De leverer ofte grundlæggende hjemmesider, som absolut ikke er SEO-venlige.
P.t. har alle de gode rigeligt at lave med dem som er klar til at betale prisen. Desværre er det ofte slukning af ildebrande vi arbejder med. Hvis vi blev involveret tidligere i processen med en ny hjemmeside, ville det arbejdet kunne gøres på den halve tid.

Butikportalen sagde ...

Hjælp..

Jeg har lagt butikportalen.dk i deres hænder vi havde en sund side... som vi ville give et los i røven så den sparkede røv.. og hva er der skett... Vi er bombet tilbage til sten alderen, af pro seo.. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at rede siden, jeg har knoklet for denne side skulle blive til noget godt og så bliver den bare tilintet gjort.. og jeg står her og aner ikke hvad jeg skal gøre, de har lavet en masse blogs, som er total urellevante. hvad kan jeg gøre for KÆre store G bliver god igen...
Vi havde 2000-2500 besøgende om dagen inden de fik lov at prøve med deres fantastiske ekspertise, og hva så nu.. vi har 500 besøgende om dagen og det skal lige siges at vi har ligget på 100 efter de i december gik i krig...
Hvis i har nogle gode råd så skriv til mig

Anonym sagde ...

Har PROSEO et CVR NR?
Har PROSEO og 3C Ads noget med hinanden at gøre?

Tag iø et kig i regnskabet for 2009 for sidstnævnte.