søndag den 15. februar 2009

Slet alt med Computerworld

D. 13.02.2009 havde ComputerWorld dedikeret avisen til SEO, online reputation management og relaterede emner.

En artikel under overskriften "Sådan fjerner du din fortid fra nettet" giver 5 gode råd om, hvordan du fjerner oplysninger om dig selv fra nettet (læs Google), som du har fortrudt. Råd nr. 2: "Forsvind fra søgemaskinerne" foreslår at du sletter din hjemmesides robots.txt filer.

Forfatteren må have fået noget galt i halsen. For det første kan en hjemmeside kun have én tilknyttet robots.txt fil. For det næste er søgerobotterne ligeglade med om du har én - de kigger godt nok efter om den er der. For det tredie kigger de efter den, netop fordi man i den fil angiver hvilke filer robotterne IKKE skal indekseret. Så hvis man fjerner den, vil man altså invitere robotterne til at læse ALLE siderne på hjemmesiden. Stik modsat af hvad rådgivningen går ud på.

Hvis man har en hjemmeside, som man vitterlige IKKE ønsker nogen skal se, kan man jo bare nedlægge den. Hvis den er synlig for nogen som helst, vil den også være synlig for søgemaskinerne. Man kan jo så sætte en log-in på, hvis man kun vil have besøg af nogen man kender og så kan Google jo ikke komme ind. Men så skal man også være sikker på, at der ikke er offentlig adgang til undersiderne.

Inspiration til rådene skulle være hentet fra smashgods.com. Jeg har gennemtrævlet den blog, men kan ikke finde dette eller andre råd i den retning.

Nå, jeg opdager lige at online-versionen af artiklen er lidt anderledes. Her angives trods alt hvordan man afviser en robot i robots.txt filen, men den siger stadig at man skal slette alle robots.txt-filer.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er jo fantastisk! Først vil fortælle at stein gjorde noget værre noget ved at fjerne sine spor - og så prøver de at skrive en guide til det selv...

Mekanikeren sagde ...

Smart ikke.
Så får de jo opmærksomhed flere gange på den samme historie. Og nu har de (en af journalisterne) skrevet den første bog om Stein Bagger.
P.S. Jeg kører stadig rundt med IT-Factory's solbriller. De er bare de bedste i solskin :-)