lørdag den 5. april 2008

Dovenskab giver døde små firmaer

Jeg faldt lige over en forespørgsel til www.eksperten.dk. En person spørger under overskriften "verdens mest hemmelige hjemmeside" om, hvorfor deres hjemmeside ikke kan findes i Google.
Grunden til overskriften er, at der jo ikke findes mangel på søgbare ressourcer på Internettet om, hvordan man udarbejder søgbare / søgemaskinevenlige / SEO-venlige hjemmesider. Det må derfor være ren dovnskab, at man ikke har Google't bare den mindste smule før man søsætter en ren flashsite, hvor der absolut intet er at indeksere på.
Hjemmesiden er katastrofal rent designmæssigt, men det er Google jo ligeglad med. Den kan sagtens ranke i Google uanset designet. Men når man ikke gider at skrive indekserbar tekst, så er man altså selv ude om det. De har ikke fortjent bedre.
Et godt råd til firmaet er, at starte med lidt research. Google er et rimeligt godt værktøj til at finde - endog gratis - hjælp til søgemaskinevenlige hjemmesider. Skrot den hjemmeside og byg en ny på en ny platform. Flash kan være sjovt og flot, men det dur altså ikke at bygge en hel hjemmeside på den platform.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Altså nu har jeg læst flere af dine indlæg på bloggen, og må sige at du er en opblæst nar.

Du hænger firmaer ud, må de mest underlige begrundelser som halvdelen kun er belæg for.

Jeg tror at hvis et firma ikke bruger SEO efter dit hoved, så er de dovne, useriøse, SELVFEDE!?, osv.

Fx. kan jeg give eksemplet med eksperten.dk
Jeg har tilfældigvis brugt den i mange år, dog ikke inden for det sidste år, men jeg ved da at de ALTID har kunnet findes som nummer 1 på google, hvis du bare søgede på "eksperten".

At deres interne søgemaskine virker dårlige end google søgning med "site:ekserten.dk" er så noget andet.

Er det ikke på tide at du kommer med nogle ordentlige indlæg, med reelle fakta, og måske noget som man kan bruge til noget?.

Du anmelder firmaet, som har 1 fejl, eller et par mangler.

Jeg må sku sige, at en lille søgning på SEOmekanikeren på nettet, SKUFFER ad helvedes til, i forhold til at du er SEOmekanikeren, og du kan være så hård overfor selskaber som net-ads, og Royal-Gifts.

Måske du bare skulle pakke gå hjem, og så finde ud af nogle reelle grunde til at rakke firmaer ned, når du ikke selv imponere på nogen som helst måde.

/Mathias Pedersen