søndag den 9. november 2008

Sandkassen eksisterer stadig

På trods af MC's forsikringer om, at sandkassen er afskaffet, kan man konstatere at den stadig eksisterer i bedste velgående....eller noget der er værre!

(PS. MC er initialerne for en person, som SEO-eksperter kender. Jeg tør ikke nævne hans navn her, da artiklen så bliver flagget straks)
(PPS. Sandkassen er et insider udtryk fra SEO-branchen)

Jeg har netop oplevet at en hjemmeside, som har været veloptimeret fra starten (i marts) på et nyt domæne, relativt hurtigt rankede på sekundære nøgleord (som branchen pinedød vil kalde søgeord, og dermed forsøge at få endnu et nyt ord optaget i det danske sprog), men som har været henvist til tertiære placeringer på de vigtigste nøgleord.

Ikke fordi der har været særlig stor detekterbar søgning på disse nøgle-søgeord - men der er relativt mange hits.
Men der har været stor konkurrence på disse nøgle-søge-ord ved linkannoncering (bemærk ordvalget - jeg forventer optagelse i det danske sprog snarest).

Hvad kan årsagen så være?

Min konklusion er, at enten findes sandkassen stadig, ihvertfald på selektive generiske nøgle-søgeord...ELLER hvad jeg næsten ikke tør tale om i åbent forum. Der KAN være manuel overvågning af visse branchers placeringer i nøgleordsmarkedsføringsvirksomheders visninger. Og når mekanikere, som undertegnede, skriver artikler om nøglemaskinevirksomheder, så risikerer man at blive straffet med et længere ophold i sandkassen. Eller endnu værre, i branchens sandholmlejr (læs Guantanamo (som Obama forhåbentligt snart nedlægger)), hvor det vil koste spidsen af en jetjager i kædebygning at komme ud fra igen.

Sultestrejke hjælper heller ikke her.
Og man har INGEN hjælpelinie at ringe til.

For at illustrere: Gad vide hvor længe SEOmekanikeren, skal være i sandkassen på det generiske ord "SEOmekanikeren" ? Det er da pudsigt at søgningen ikke længere giver et dobbelthit for domænet på ordet. SEOmekanikeren har endda haft sitelinks. Nu vises kun mekanikerkritikere.
OK, jeg ved godt at en konkullega har købt www.seomekanikeren.dk, men han bruger det jo ikke og har åbenbart ikke tænkt sig at gøre det. Men han har vel ikke haft en finger med i spillet?

Fortsat god søndag

Ingen kommentarer: