lørdag den 8. december 2007

SEO anmeldelse af Svanen Gruppens hjemmeside




Jeg faldt tilfældigvis over Webbureauet Inforserv og checkede deres referencer. Der var kun én, Svanen Gruppen. Infoserv skriver selv at hjemmesiden er optimeret til de primære søgeord finansiering, ejendomme, formuepleje, ejerlejligheder og Berlin.

Det er også gjort rimeligt godt, men én ting springer i øjnene på et nanosekund. Infoserv har glemt at bruge verbalsubstantivet formidling i stedet for verbet formidle. Problemet er at en bruger der søger via en søgemaskine typisk vil bruge verbalsubstantiver i stedet for verber, f.eks. formidling i stedet for formidler eller planlægning i stedet for planlægger.

Svanens title-tag er "SVANEN Gruppen formidler ejendomme, formuepleje og finansiering" og ordet "formidler" går igen i description tag'et. Der burde i stedet have stået "SVANEN Gruppen tilbyder formidling af ejendomme....."

Nu er vi så heldige, at Google er begyndt at lære dansk, så i mange tilfælde finder Google siden, selv om der ikke søges på den eksakte form, som siden er optimeret til. Men det gælder kun, hvis siden i øvrigt er optimeret bedre en konkurrenten.

Hvis man f.eks. søger på "formidling af ejendomme", ligger Svanen på en 20. plads i søgeresultatet. Hvis man derimod søger på "formidler af ejendomme", ligger de på en 6. plads. Der kan være ganske stor forskel på trafikken på hjemmesiden mellem en 6. og en 20. plads.

Vi laver lige en hurtig test af forskellene på nogle af de andre vigtige søgeord:
"Formidling / formidler af ejerlejligheder" = Plads nr. 7 / 11
"Formidling / formidler af finansiering" = Plads nr. 2 / 1
"Formidling / formidler af ejendomme berlin" = Plads nr. 7 / 2

Som det ses er det rasende vigtigt at have styr på det danske sprog, hvis man vil søgeordsoptimere en hjemmeside. Da Svanen i øvrigt ligger ganske godt i Google's søgeresultater, skal der bare et lille nøk til at komme øverst på alle de vigtige søgeord. Det vil ikke tage mange minutter at rette teksterne til og rådet fra SEOmekanikeren er ganske gratis.

Ingen kommentarer: